آشپزخانه

آموزشی سرگرمی آشپزی

آشپزخانه

آموزشی سرگرمی آشپزی

سمبوسه پیتزایی


مواد لازم برای تهیه سمبوسه


گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم

قارچ ۵۰۰ گرم

پیاز یک عدد متوسط

رب گوجه یک قاشق غذاخوری

فلفل دلمه یک عدد متوسط

پنیر پیتزا یک بسته

پودر آویشن و نمک و زردچوبه به مقدار لازم



طرز تهیه مواد سمبوسه پیتزا


برای تهیه مواد سمبوسه پیتزا، باید همه مواد رو تفت بدیم. به این صورت که در ماهی تابه چند قاشق روقن میریزیم و پیاز رو خرد میکنیم. کمی که با زردچوبه و روغن تفت خورد، گوشت چرخ کرده رو اضافه میکنیم و تفت میدیم. بهتر اینه که ده دقیقه ای گوشت و پیاز روی حرارت ملایم باهم تفت بخورن تا آب گوشت گرفته بشه و پخته هم بشه. قارچها رو به شکل دلخواه خرد میکنیم و به همراه فلفل دلمه نگینی خرد شده، به گوشت و پیاز اضافه میکنیم و تفت میدیم. آب قارچها که گرفته شد و در اصطلاح سبک شد، رب گوجه رو در گوشه ای از تابه کمی تفت میدیم و با کل مواد مخلوط میکنیم. نمک و آویشن رو هم اضافه میکنیم. فقط دقت داشته باشین که آویشن رو زیاد استفاده نکنین، چون مقدار بیش از حدش توی غذا تو ذوق میزنه.


طرز پیچیدن سمبوسه


مواد رو که آماده کردیم، نان لواش رو به دو قسمت طولی تقسیم میکنیم و دو مستطیل با طول زیاد به دست میاد. مواد رو در انتهای نان مستطیل شکل میریزیم و پنیر پیتزا رو روی مواد میپاشیم و به شکل مثلثی،  از یکی از گوشه ها شروع به پیچیدن سمبوسه میکنیم. وقتی که پیچیدن سمبوسه ها تموم شد، در تابه ای روغ میریزیم و هر دو طرفشون رو سرخ میکنیم

شامی کباب


مواد لازم برای تهیه شامی


گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم

پیاز متوسط یک عدد

سیر دو حبه

تخم مرغ دو عدد

نمک و زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار لازم


طرز تهیه شامی


پیاز رو ریز رنده میکنیم و آبش رو میگیریم. سیر رو هم رنده میکنیم و با گوشت مخلوط میکنیم. تخم مرغ ها رو اضافه میکنیم و به همراه ادویه و آرد نخودچی ورز میدیم تا کاملا یک دست بشه. بعد هم اونها رو به اندازه های مناسب با دست در میاریم و در روغن سرخ میکنیم. و هم میشه با نان سرو کرد و به شکل ساندویچ خورد و هم میشه با برنج باشه. اگر با برنج سرو میکنین، به خاطر خشک بودنش، یا در کنارش گوجه فرنگی رو حلقه حلقه و سرخ کنین و یا براش سس رب گوجه درست کنیم.

حلوای مخصوص آرد گندم

مواد لازم


آب..................... 4پیمانه

شکر.................. 500 گرم

گلاب.................. 2 پیمانه

زعفران ساییده..... 1 قاشق چایخوری

روغن جامد.......... 400 گرم

کره.................... 100 گرم

آرد گندم.............. 750 گرم

هل ساییده.......... 1 قاشق سوپ خوری

روغن مایع............ 1/4 پیمانه


طرز تهیه


آب و شکر را با هم مخلوط کرده،زعفران را اضافه نموده روی حرارت چند جوش می دهیم تا به صورت شربت در بیاید،ابتدا روغن را در ظرفی ریخته روی آتش ملایم می گذاریم تا داغ شود،سپس آرد را اضافه نموده و مرتب هم می زنیم تا آرد خوب سرخ شود و به رنگ خرمایی در آید و بوی آن بلند شود.کره را اضافه نموده،کمی تف داده ظرف را از روی آتش برداشته،سپس شربت،هل و گلاب را به مایه حلوا اضافه کرده تمام مواد را مخلوط می کنیم و هم می زنیم.روغن مایع را اضافه کرده،ظرف را تکان داده تا حلوا به روغن بیفتد.نکته حساس در این مایه این است که حلوا نه زیاد سفت باشد و نه زیاد شل.اگر حلوا سفت باشد لطافت خود را از دست می دهد و خشک می شود.

فلافل



مواد لازم:

۱- نخود ۵۰۰ گرم
۲- تخم مرغ ۳ تا ۴ عدد
۳- گشنیز ۲۵۰ گرم
۴- زیره ی کوبیده ۱ قاشق سوپخوری
۵- فلفل قرمز کوبیده ۱ قاشق چایخوری
۶- آرد گندم ۳ تا ۴ قاشق سوپخوری
۷- آبلیمو ۲ تا ۳ قاشق سوپخوری
۸- روغن مایع برای سرخ کردن به مقدار لازم

۹- نمک به قدر کافی



طرز تهیه:
نخود را بپزید. (بهتر است نخود را قبلاً خیس کنید تا زودتر بپزد، در هر حال نخود باید کاملاً پخته شود و آبش به خورد آن برود). سپس آن را در حالی که هنوز گرم است چرخ کنید تا کاملاً مانند پوره نرم و لطیف شود. گشنیز را تمیز کرده و بشویید و در صافی بریزید. وقتی آب گشنیز کشیده شد آن را ریز خرد کنید. تخم مرغ ها را با زیره و کمی نمک و فلفل قرمز یا فلفل سیاه (در صورت استفاده از فلفل سیاه یک قاشق چایخوری زعفران هم در کمی آب جوش حل کرده به کار ببرید). داخل پوره نخود بریزید و مایه را خوب مخلوط کنید.
بعد گشنیز را ریخته، به هم بزنید تا مواد مخلوط شوند. مقداری روغن مایع را در تابه ی مناسبی بریزید و آن را داغ کنید تا حدی که دود نکند. از مایه ی تهیه شده گلوله هایی به اندازه ی یک تخم مرغ بردارید و آنها را در آرد غلطانیده و همه را با دست صاف و گرد کنید. باید دقت کنید که سطح گلوله ها کاملاً صاف شود. سپس آنها را در روغن بیندازید. حرارت را کمی ملایم کنید. وقتی یک طرف طلایی شد آنها را برگردانید تا طرف دیگرشان هم طلایی شود.

شیرین پلو





مواد لازم برای

(برای 4 نفر):


برنج  5/0 کیلو
مرغ  800 گرم
کره  2 قاشق غذاخوری
بادام  50 گرم
پسته  50 گرم
پوست پرتقال  100 گرم
شکر  4 قاشق غذاخوری
پیاز متوسط  2 عدد
زعفران  نصف قاشق چایخوری
نمک و فلفل  به مقدار لازم


طرز تهیه:


برنج را برای مدت 2 ساعت در آب خیس کنید. مرغ را بشویید و تکه تکه کنید. پیاز را خرد کرده و در روغن سرخ کنید تا رنگش طلایی شود. سپس مرغ را در پیاز  سرخ شده کمی تفت دهید تا رنگش عوض شود. نمک ، فلفل و یک لیوان آب داغ به مرغ اضافه کنید و روی شعله متوسط برای 20 دقیقه حرارت دهید. در صورت نیاز می توانید کمی آب به آن اضافه کنید تا مواد نسوزد. بعد از 20 دقیقه حرارت، باید نصف لیوان آب مرغ در ظرف باقی بماند.

سپس استخوان های مرغ پخته را جدا کنید. مقداری شکر را با یک لیوان آب بجوشانید و 3-2 قاشق کره ، زعفران  و مقداری آب مرغ به آن اضافه کنید و خوب به هم بزنید.

پسته و بادام  را از قبل در آب خیس کنید. بعد از خیس خوردن، پوست آنها را بکنید و ریز خرد کنید. پوست پرتقال را نیز خلال کرده و چند دقیقه در آب داغ بجوشانید. سپس آب تلخ آن را خالی کنید. این کار را چند بار تکرار کنید تا تلخی پوست پرتقال  گرفته شود. سپس آن ها را یک ساعت در آب سرد قرار دهید. این کار را نیز چند بار تکرار کنید. در
نهایت پوست پرتقال را با 3 قاشق شکر بپزید و در پایان کار آب آن را خالی کنید.

برنج را آبکش کنید. سپس در ته یک قابلمه مقداری روغن و کمی آب داغ بریزید و نیمی از برنج آبکش شده را در قابلمه بریزید. تکه های مرغ را روی برنج پخش کنید. سپس مقدار دیگری برنج روی مرغ بریزید. در این مرحله نیمی از پوست پرتقال، بادام و پسته  را روی برنج بریزید و روی آنها را با بقیه برنج بپوشانید. آب مرغ و شکر را که قبلاً تهیه کرده بودید، روی تمام برنج بریزید. سپس در قابلمه را با دم کنی بپوشانید و روی قابلمه قرار دهید و نیم ساعت روی شعله کم حرارت دهید.

غذا آماده سرو است.شیرین پلو را در دیس بکشید. سپس باقیمانده بادام، پسته و پوست پرتقال را با هم مخلوط کنید و روی شیرین پلو را با آنها بپوشانید، یا اینکه می توانید آنها را با هم مخلوط نکنید و بطور جداگانه روی شیرین پلو را با آنها تزئین کنید. در صورت دلخواه می توانید از کمی زرشک و هویج پخته خلال شده هم برای تزئین شیرین پلو استفاده کنید.