آشپزخانه

آموزشی سرگرمی آشپزی

آشپزخانه

آموزشی سرگرمی آشپزی

قلیه ماهی





مواد لازم برای هفت نفر


گشنیز.......................1 کیلو

شنبلیله.....................100 گرم

روغن مایع..................مقداری

سیر..........................3 حبه

پیاز...........................1 عدد

زرد چوبه....................1 قاشق چایخوری

تمبر هندی.................100گرم و1 بسته

فیله ماهی.................700 گرم

نمک و فلفل................به میزان لازم

آرد.............................به میزان لازم


طرز تهیه


ابتدا گشنیز و شنبلیله را پاک کرده،می شوییم و ریز خرد می کنیم.در ظرفی مقداری روغن ریخته ،سیر و پیاز را سرخ می کنیم.سبزی خرد شده را اضافه کرده،تف می دهیم پس از آن زرد چوبه را اضافه کرده و تف داده،سپس کمی آب در آن ریخته،حرارت را ملایم می کنیم.در ظرف را می بندیم تا مواد به روغن بیفتد.تمبر هندی را با مقداری آب مخلوط کرده در صافی می ریزیم و با پشت قاشق روی آن می مالیم تا هسته های آن جدا شود،تمبر هندی صاف شده را به مواد بالا اضافه می کنیم.در این فاصله ماهی را پس از شستن و خشک کردن به قطعات سه سانتی متر برش داده نمک و فلفل زده در آرد می غلتانیم و در روغن سرخ می کنیم.ماهیها را پس از سرخ کردن با نمک و فلفل به خورشت اضافه نموده پس از ده دقیقه خورشت آماده است همراه پلو سرو شود.

کباب دو رنگ




مواد لازم


فیله گوساله..................1 کیلو

فیله مرغ.......................200 گرم

پیاز..............................1 عدد

گوجه فرنگی..................1 عدد

فلفل دلمه ای سبز..........1 عدد

قارچ..............................4 عدد

پنیر گودا.........................100 گرم

روغن مایع.......................2 قاشق سوپ خوری

نمک و فلفل.....................به میزان لازم


طرز تهیه


ابتدا فیله گوساله را شسته و آن را به صورت قطعات یکدست برش داده و با بیفتک کوب می کوبیم.فیله مرغ را شسته و به قطعات مستطیلی شکل بریده و روی آن را نیز با بیفتک کوب می کوبیم.قطعات مرغ را روی تکه های گوشت قرار می دهیم،توجه داشته باشیم قطعات مرغ باید از تکه های گوشت کوچک تر باشد تا بتوان آن را داخل گوشت پیچید.پیاز را شسته و به صورت خلالهای ریز و باریک در می آوریم.گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای سبز و قارچ را نیز شسته و به قطعات بسیار ریز خرد می کنیم.فیله گوساله را روی سطح صافی قرار می دهیم.فیله مرغ را وسط آن قرار داده و از مواد آماده شدهمقدار کمی روی مرغ می ریزیم.پنیر کودا را برش داده و یک برش کنار بقیه مواد قرار می دهیم.فیله گوساله را همراه مواد لوله کرده سپس کبابهای لوله شده را به سیخ کشیده،نمک و فلفل می پاشیم و در ماهیتابه ای که با برس و روغن مایع ته آن را چرب نموده ایم،به صورت کبابی سرخ کرده در هنگام سرخ شدن به آن کمی نمک و فلفل اضافه می کنیم .

کوفته برنجی



مواد لازم


سبزی کوفته

جعفری،تره،گشنیز،مرزه،ترخان،شبت،نعناع...............500گرم

گوشت چرخ کرده..................................................500گرم

آلو یا زرشک،نمکو فلفل وادویه................................به میزان لازم

برنج..................................................................150 گرم

لپه...................................................................1/2 پیمانه

پیاز در اندازه متوسط............................................2 عدد

رب گوجه فرنگی..................................................1/2 پیمانه

تخم مرغ............................................................2 عدد

روغن مایع ذرت...................................................مقداری


طرز تهیه


ابتدا سبزی را پاک کرده،تمیز شسته و خشک می کنیم،سپس ریز خرد کرده و در مقداری روغن سرخ می کنیم در حدی که آب سبزی گرفته شود.گوشت را با مقدار کمی نمک مخلوط کرده خوب ورز می دهیم.برنج را نیز بعد از پاک کردن شسته و با نمک بمدت دو الی سه ساعت خیس می کنیم.لپه را پاک کرده،شسته و با مقداری آب می پزیم.پیاز را به صورت پیاز داغ تهیه کنید. رب گوجه فرنگی را به نیمی از پیاز اضافه کرده،نمک و فلفل و زردچوبه را افزوده،تف می دهیم. حدود هشت پیمانه آب روی رب ریخته زمانی که آب به جوش آمد،گوشت و برنج و سبزی و لپه آماده شده را با دو عدد تخم مرغ خوب ورز می دهیم تا کاملا چسبندگی پیدا کند.دست را با روغن مایع کمی چرب کرده و از مایه به اندازه یک نارنگی برداشته و کف دست پهن می کنیم.وسط آن مقداری آلو یا زرشک و کمی پیاز سرخ شده قرار می دهیم،مجددا مایع را در دست گرد می کنیم.کوفته های آماده را در مایع آب و رب گوجه فرنگی که در حال جوشیدن است یکی یکی انداخته حرارت را ملایم کرده تا کوفته باز نشود.در ظرف را می بندیم.مدت پخت کوفته ها حدود یک ساعت و نیم با حرارت ملایم می باشد.آب باید روی کوفته ها را بگیرد تا کاملا مغز پخت شود و در موقع سرو کردن آب باقیمانده خیلی کم شده باشد.

بیف استرو گانف





مواد لازم برای 5 الی 6 نفر


گوشت فیله گوساله بدون چربی.................500 گرم

روغن مایع ذرت برای سرخ کردن..................200 گرم

سیب زمینی...........................................300 گرم

قارچ.......................................................200 گرم

کره........................................................50 گرم

پیاز سرخ شده.........................................4 قاشق سوپ خوری

نمک و فلفل ...........................................به میزان لازم

فلفل دلمه ای قرمز...................................1 عدد

سس گوشت..........................................1 پیمانه


طرز تهیه


ابتدا گوشت را به صورت قطعات یکدست به طول سه سانتی متر برش داده ،سیب زمینی را به صورت خلالهای نازک برش می دهیم و در روغن مایع داغ فراوان سرخ می کنیم.قارچ را نیز پس از شستن خرد نموده و در کره تف می دهیم،سپس پیاز سرخ شده را در ظرف مناسبی ریخته،روی حرارت قرار داده،گوشت را به پیاز سرخ شده اضافه می کنیم.توجه داشته باشیم که حرارت باید زیاد باشد تا گوشت آب نیندازد،و به صورت استیک سرخ شود.گوشت را که تف دادیم،نمک و فلفل را به همراه فلفل دلمه ای خرد شده اضافه کرده و تف می دهیم. مواد را با هم مختوط کرده،سس گوشت را اضافه کرده و بمدت پنج دقیقه روی حرارت قرار می دهیم.کاهو را در دیس چیده ،مواد را روی آن می ریزیم و در اطراف آن سیب زمینی سرخ شده،قرار می دهیم.


اردور سبزیجات










مواد لازم


پوره سیب زمینی....................5 پیمانه

کلم برگ سفید ......................4 برگ

کلم برگ قرمز .........................4 برگ

کنسرو ذرت............................1 پیمانه

کنسرو نخود فرنگی..................1 پیمانه

خیار و کدو .............................از هر کدام 2عدد

هویج.....................................3 عدد

سس مایونز............................1/2 پیمانه

خامه.....................................1/2 پیمانه

سرکه....................................1 قاشق سوپ خوری

نمک و فلفل............................به میزان لازم

فلفل دلمه ای قرمز...................1 عدد

گوجه فرنگی...........................5 عدد


طرز تهیه


سینی گردی را انتخاب می کنیم.پوره سیب زمینی را در قیفی که ماسوره درشت شکوفه دارد،می ریزیم.با پوره سیب زمینی وسط سینی را به صورت یک دایره مشخص می کنیم .دور تا دور دایره را به وسیله پوره سیب زمینی تقسیم بندی کرده،سبزیجات را خرد نموده و جاهای خالی را با سبزیجات و کنسرو ذرت و نخود فرنگی پر می کنیم.خیار و کدو را قالب زده،هویج را پس از پوست گرفتن با مقداری آب ،یک قاشقشکر و یک قاشق آبلیمو آب پز کرده،ریز خرد میکنیم.سس مایونز،خامه ،سرکه،نمک و فلفل را مخلوط نموده،سر فلفل دلمه ای را برش داده،سس را در آن ریخته و در وسط سینی قرار می دهیم.گوجه فرنگی را برش داده ،دور تا دور می چینیم.