مواد لازم
برنج....................5 پیمانه
شکر...................11 پیمانه
زعفران ساییده.......1 قاشق سوپ خوری
خلال بادام............150 گرم
گلاب...................1 پیمانه
کره.....................170 گرم
دارچین.................مقداری
خلال پسته............50 گرم
طرز تهیه
برنج را پس از پاک کردن و شستن،یک شب بدون نمک خیس کرده،آب روی آن را خالی نموده،به اندازه شش برابر برنج روی آن آب می ریزیم.و روی حرارت قرار می دهیم.زمانی که آب جوش آمد،حرارت را ملایم کرده تا مغز برنج کاملا نرم شود،سپس شکر را اضافه می کنیم و مرتبا هم می زنیم تا شله زرد کاملا جا بیفتد.(اگر شله زرد سفت بود،دو الی سه پیمانه آب به آن اضافه می کنیم).زعفران را در کمی آب جوش حل نموده و با نیمی از خلال بادام به مواد بالا اضافه می کنیم،گلاب و کره را نیز اضافه کرده شله زرد را مرتبا هم می زنیم.در ظرف را گذاشته حرارت را خیلی ملایم کرده و روی در آن را روی حرارت سیصد درجه فار نهایت روشن نموده و شله زرد را بمدت نیم ساعت در فر می گذاریم،از فر بیرون آورده،روی آن دم کنی قرار داده به مدت نیم ساعت در محل گرمی قرار می دهیم.سپس در ظرف مورد نظر ریخته و با دارچین و خلالها تزیین می کنیم.
مواد لازم
سینه مرغ عدد ................5 عدد
پیاز...............................2 عدد
نمک و فلفل سیاه .........مقدار لازم
طرز تهیه : پیازها را به شکل حلقه های نازک خرد کنید و داخل کاسه ای بریزید ، سینه های مرغ را از به صورت نوارهای پهنی برش بزنید و هر نوار را از وسط نصف کنید سپس به پیازها اضافه نمایید.
در ادامه ماست یا روغن مایع ، زعفران دم کرده ، 3 قاشق غذاخوری آبلیمو ، نمک و فلفل سیاه را به تکه های مرغ و پیاز اضافه کنید ، خوب مخلوط نمایید تا تکه های مرغ کاملا به مواد آغشته شود سپس روی ظرف را با سلفون یا نایلون فریزر بپوشانید و به مدت 8 – 5 ساعت داخل یخچال قرار دهید تا مزه دار شود.
پس از مزه دار شدن تکه های مرغ را در یک ردیف روی سطح کار قرار دهید سپس روی آن را با دست نگهدارید و سیخ را به آرامی از داخل تکه های مرغ عبور دهید ( دقت کنید میان تکه های مرغ فاصله ای نباشد و کاملا به هم چسبیده باشند ) ، گوجه ها را نیز از وسط نصف کنید و به سیخ بکشید.
برای تهیه سس کره مخصوص جوجه کباب مقداری کره را داخل کاسه ای بریزید و روی حرارت بخار آب قرار دهید تا آب شود سپس 2 قاشق غذاخوری آبلیمو و مقداری نمک و فلفل اضافه کنید.
سیخ های جوجه را روی آتش ذغال قرار دهید و کمی این طرف و آن طرف کنید تا رنگ گوشت تغییر کند سپس با قلمو از سس کره روی سطح جوجه کباب بزنید ، در زمان کباب شدن هر چند لحظه یک بار سیخ های جوجه را روی هم قرار دهید تا آب کباب به خورد جوجه ها برود و جوجه کباب ترد بماند ، پس از اینکه جوجه کباب آماده شد بقیه سس کره را روی کباب ها بریزید و از روی حرارت بردارید.
نکته : در صورتی که میخواهید جوجه کباب را در فر آماده کنید باید جوجه ها را پس به سیخ کشیدن داخل سینی فر که چرب کرده اید قرار دهید سپس سینی را داخل فر با دمای 200 درجه سانتیگراد قرار دهید ، هر چند دقیقه کباب ها را پشت و رو کنید و با سس کره روی آن برس بکشید تا آماده شود.
<
مواد لازم
راسته بره (یا گوسفند) |
1 کیلو |
سیر |
2 حبه (10 گرم) |
ماست |
2 پیمانه (400 گرم) |
روغن زیتون |
⅓ پیمانه (50 میلی لیتر) |
تخم گشنیز ساییده |
1 قاشق چایخوری (1 گرم) |
ادویه کاری |
1 قاشق سوپخوری (6 گرم) |
زیره ساییده |
½ قاشق چایخوری (½1 گرم) |
زنجفیل رندهشده |
1 قاشق سوپ خوری (5 گرم) |
فلفل سیاه و قرمز |
½ قاشق چایخوری (½1 گرم) |
نمک |
به میزان لازم |
کره |
½ پیمانه (80 گرم) |
طرز تهیه:
مواد لازم
گوشت چرخ کرده...............500 گرم
لپه.................................1 پیمانه
زردچوبه...........................1 قاشق چایخوری
برنج...............................1/2 پیمانه
نمک و فلفل سیاه..............به میزان لازم
پیاز درشت.......................3 عدد
روغن مایع........................به میزان لازم
تره و مرزه.........................750 گرم
زعفران ساییده...................1/2 قاشق چایخوری
مواد لازم برای داخل کوفته
آلو،کشمش،زرشک،مغز گردو........به میزان لازم
تخم مرغ سفت........................1 عدد
جوجه در صورت دلخواه...............1 عدد
طرز تهیه
گوشت را دو بار چرخ کنید.لپه را با نیمی از زردچوبه و مقداری آب به مدت چهل و پنج دقیقه بپزد تا نرم شود.سپس در آبکش ریخته تا سرد شود.پس از آن لپه را در آسیاب بریزید و له کنید.برنج را با کمی نمک و یک پیمانه آب ده دقیقه بپزید.سپس در آبکش ریخته پیاز را به صورت پیاز داغ تهیه می کنیم.یک سوم از آنرا کنار گذاشته به مابقی آن مقداری فلفل و زردچوبه اضافه نموده و تف دهید.تره و مرزه را که از قبل پاک نموده و شسته و خرد کرده اید به گوشت اضافه می کنیم.زعفران را در مقداری آبجوش حل نموده نیمی از انرا به مواد گوشت اضافه نمایید و نیمی دیگر را در آب کوفته بریزید.سپس لپه،برنج،نمک و فلفل را اضافه نمایید و تمام مواد را کاملا ورز دهید.کوفته تبریزی را معمولا به اندازه یک پرتغال تهیه می کنند.برای تهیه کوفته یک پارچه ململ در ظرف گودی قرار داده،مواد کوفته را در آن قرار داده وسط آنرا گود نموده و مواد داخل کوفته را که شامل آلو،کشمش و غیره می باشد را در گودی قرار داده و روی آنرا با مواد کوفته را پوشانده،سپس پارچه را گره زده،زمانیکه آب جوش آمد کوفته را در آن قرار داده،آب کوفته باید در حدی باشد که در ابتدا روی کوفته را بپوشاند.سپس در ظرف را بسته و حرارت را ملایم می کنیم تا آب آن تبخیر شود و فقط به اندازه دو لیوان آب باقی بماند.