آشپزخانه

آموزشی سرگرمی آشپزی

آشپزخانه

آموزشی سرگرمی آشپزی

سمبوسه












مواد لازم







  • پیاز...........نیم کیلو
  • گوشت چرخ کرده.....250 گرم
  • تره .......نیم کیلو
  • سیب زمینی آب پز شده.....نیم کیلو
  • نمک وفلفل وادویه کاری و زعفران....به مقدار لازم
  • نان لواش.........تعدادی

  • مواد لازم برای سس سمبوسه
  • تمبر هندی.......1 بسته
  • آب.................1 پیمانه
  • آبلیمو.........1/4 پیمانه
  • رب گوجه فرنگی.....2 قاشق
  • نمک وفلفل .......به میزان لازم
  • روغن........3 قاشق


طرز تهیه


پیاز را خرد کرده با مقداری روغن تف می دهیم.بطوری که شفاف شود. گوشت را به پیاز اضافه کرده تف می دهیم تا آ گوشت کشیده شود.تره را که از قبل پاک کرده و شسته و خرد کرده ایم ه گوشت اضافه کرده تف می دهیم تا آب تره کشیده شود. سیب زمینی آب پز شده را پوست گرفته و به قطعات یکدست به شکل مکعب مستطیل برش می دهیم و با مقداری نمک وفلفل ادویه کاری و زعفران به مواد بالا اضافه می کنیم . نانها را برش داده واز مواد آماده داخل نانها می ریزیم و آنها را می پیچانیم. مقدار فراوانی روغن در ظرف گودی ریخته و سمبوسه ها را در آن سرخ میکنیم .تمبر هندی را بمدت دو ساعت در آب خیس نموده سپس از الک رد کرده هسته های آن را جدا می کنیم آبلیمو را اضافه کرده رب گوجه فرنگی را به همراه نمک و فلفل در کمی روغن تف می دهیم و به مواد اضافه میکنیم و همراه سمبوسه ها سرو می کنیم .


پیتزای مرغ

http://www.247waiter.com/_upload/products/1300297825227990638.jpg

مواد لازم

خمیر پیتزا ..........1عدد

ساقه کرفس .......2عدد

تره فرنگی...........1عدد

سیر..................1حبه

روغن مایع ذرت....1/3پیمانه

نمک وفلفل ........به میزان لازم

پونه خرد شده.....2 قاشق سوپ خوری

پیاز...................1عدد

فلفل دلمه ای قرمز..1عدد

فیله سینه مرغ ....375 گرم

سویاسس.........3 قاشق سوپ خوری

گوجه فرنگی.......2عدد

سس گوجه فرنگی..به میزان لازم

پنیر موزارلا.........200 گرم

روغن زیتون........2قاشق سوپ خوری

پنیر گودا ...........150 گرم

آویشن..............1 قاشق سوپ خوری




طرز تهیه


بندهای ساقه کرفس را جدا کرده و ریز خرد می کنیم تره فرنگی وسیر را نیز خرد کرده ودر نیمی از روغن مایع بمدت هفت دقیقه با حرارت ملایم تف می دهیم وکمی نمک وفلفل و پونه به آن اضافه می کنیم .پیاز را به صورت پیاز داغ تهیه می کنیم .فلفل دلمه ای را شسته و نصف می کنیم دانه ها و پوسته درونی آن را در می آوریم سپس آن را به صورت نوارهای باریک بریده وبه کرفس اضافه می کنیم .فیله مرغ را به صورت نوارهای باریک بریده همراه با کمی نمک و فلفل بمدت چهار دقیقه در بقیه روغن مایع سرخ می کنیم .سویاسس را به مرغ اضافه کرده خوب هم می زنیم از روی حرارت بر می داریم تا سرد شود .گوجه فرنگی را به صورت ورقه های باریک و ظریف برش می دهیم . خمیر را در قالب چرب شده قرار می دهیم و روی آن را سس گوجه فرنگی می مالیم.پنیر موزارلا وگودا را رنده کرده مخلوط می کنیم و نیمی از آن را روی خمیر می ریزیم .ورقه های مرغ وگوجه فرنگی و سبزیجات آماده شده را روی خمیر قرار داده ومابین آنها پنیر می پاشیم .روغن زیتون را روی پیتزا می چکانیم وآویشن را روی آن می پاشیم.



شرایط پخت

فر را روی حرارت سیصدو پنجاه درجه فار نهایت گرم می کنیم .



مدت پخت

قالب را به مدت هفت دقیقه در کف فر وبیست دقیقه در طبقه وسط فر قرار می دهیم.

خورشت فسنجان با مرغابی یا مرغ

خورشت فسنجان با مرغابی یا مرغ

http://static.ifood.tv/files/Fesenjan.jpg


مواد لازم

مرغابی یا مرغ.... 1عدد 1.5 کیلو گرم

مغز گردو............ 700 گرم

روغن مایع ذرت ....مقداری

نمک وفلفل ......به میزان لازم

آرد.................. 2 قاشق سوپ خوری

پیاز................. 1 عدد 

رب انار ............1 پیمانه

شکر............... حدود1/3 پیمانه

 

طرز تهیه

مغزگردو را پاک کده سپس شسته و خوب خشک میکنیم از چرخ گوشت رد کرده و در مقداری روغن تف می دهیم .در این زمان مرتب به هم می زنیم تا گردو در زمان سرخ شدن نسوزد و تلخ نشود . پیاز را به صورت پیاز داغ تهیه میکنیم مرغ یا مرغابی راتمیز شسته ونمک می زنیم وبعد گردو را به آن اضافه کرده نمک وفلفل آن را اضافه می کنیم  و روی آن حدود پنج الی شش پیمانه آب می ریزیم .سپس حرارت را ملایم کرده تا خورشت جا بیفتد به طوری که روغن روی خورشت بیاید .دو قاشق آرد را در روغن تف داده در اواخر پخت به خورشت  اضافه میکنیم .در آخر رب انار را اضافه کرده اگر سفت است کمتر استفاده می کنیم واگر شل باشد بیشتر .شکر را بتدریج اضافه می کنیم تا مزه دلخواه بدست آید . اگر خورشت روی حرارت ملایم پخته شود خوشمزه تر ورنگ آن نیز بهتر می شود.

پیتزا قارچ وژامبون





http://www.madgreekspizza.ca/images/pics/pizza.jpg




مواد لازم




خمیر پیتزا 1عدد

سس مخصوص پیتزا مقداری

قارچ 300 گرم

ژامبون 100 گرم

پنیر گودا 150 گرم

پنیر موزارلا 250 گرم

آویشن 1 قاشق چایخوری

روغن زیتون 6 قاشق سوپ خوری



طرز تهیه

خمیر پیتزارا در سینی فری که چرب کردیم قرار می دهیم روی خمیر مقداری سس مالیده پنیر گودا وموزارلا را رنده نموده نیمی از پنیر را روی خمیر می ریزیم .قارچها را شسته ونازک برش می دهیم ژامبون را به صورت مکعبهای ریز خرد نموده نیمی از قارچ خرد شده را با ژامبونها مخلوط کرده روی خمیر می ریزیم بقیه قارچها را روی مواد چیده و در آخر روغن زیتون وآویشن رابه پیتزا اضافه می کنیم .فر را روی حرارت سیصد وپنجاه درجه فار نهایت قرار می دهیم .هفت دقیقه در کف فر پس از آن به پنجره وسط انتقال داده بمدت ده الی پانزده دقیقهبماند از فر بیرون آورده پنیر را روی آن ریخته و بمدت ده دقیقه دیگر در فر قرار می دهیم

اش جو








مواد لازم :

جو پوست گرفته                                                          ۱ لیوان سرخالی

نخود                                                                       ۱ استکان

لوبیا                                                                        ۱ استکان

عدس                                                                       ۱ استکان

برنج                                                                        ۱ استکان

پیاز درشت                                                                 ۲ عدد

جعفری،اسفناج،شوید،گشنیز                                              ۱ کیلو گرم

نعناع خشک                                                               ۲ قاشق غذاخوری

فلفل و زرد چوبه                                                          به مقدار لازم

روغن                                                                       به مقدار لازم

کشک                                                                       به مقدار لازم

 

طرز تهیه :            

پیاز را پوست کنده، در روغن سرخ می کنیم. زرد چوبه رابه پیاز اضافه می کنیم تا زرد چوبه هم تفت بخورد. حبوبات را که از شب قبل خیس کرده ایم داخل پیاز می ریزیم و جو پوست گرفته و برنج را هم اضافه می کنیم . می گذاریم تمام مواد با آب، نمک و فلفل بپزد. وقتی حبوبات و جو و برنج پخته شد، سبزی خرد شده را به آش می افزاییم و حرارت را کم می کنیم تا آش جا بیفتد. روی آش را با کشک و نعناع تفت داده شده در روغن تزیین می کنیم.

" />