آشپزخانه

آموزشی سرگرمی آشپزی

آشپزخانه

آموزشی سرگرمی آشپزی

خورشت کرفس

مواد لازم برای 7 نفر




گوشت گوسفند مغز ران یا ماهیچه...........1کیلو

پیاز اندازه متوسط.................................1عدد

روغن مایع ذرت....................................به میزان لازم

زعفران ساییده....................................1/2 قاشق چایخوری

نعناع و جعفری....................................1کیلو

کرفس اندازه متوسط.............................1عدد

آبلیمو.................................................به میزان لازم

نمک و فلفل ........................................به میزان لازم






طرز تهیه


ابتدا گوشت را به قطعات یکدست در اندازه چهار سانتی متری برش داده پیاز را به صورت پیاز داغ تهیه میکنیم .قطعات گوشت را به پیاز اضافه کرده به هم می زنیم تا آب گوشت کشیده شود. زعفران را اضافه نموده کمی تف می دهیم. حدود شش پیمانه آب اضافه کرده در ظرف را می بندیم حرارت را ملایم کرده تا گوشت بپزد.در این فاصله ساقه های ترد کرفس را جدا نموده بند های آن را بیرون کشیده و به قطعات سه سانتی متری برش داده ودر روغن کمی تف می دهیم. نعناع و جعفری را نیز پس از پاک کردن و شستن خشک کرده و به صورت ریز خرد می کنیم. سبزی را نیز در روغن کمی تف می دهیم.زمانی که گوشت نیم پز شد نعناع وجعفری و آبلیمو و نمک و فلفل را اضافه کرده در ظرف را بسته تا خورشت جا بیفتد.






خورشت قورمه سبزی


http://www.shahrefarsi.com/wp-content/uploads/2012/09/7a9e7224de6e359964bf4094518d0b7d.jpg


مواد لازم برای 5 نفر


سبزی تره وجعفری وکمی اسفناج وشنبلیله.............1/5 کیلو

روغن مایع ذرت...................................................مقداری

لوبیای قرمز یا چیتی...........................................1/3 پیمانه

پیاز.................................................................1عدد

گوشت گوسفند بدون استخوان مغز ران یا ماهیچه....500 گرم

لیمو عمانی...................................................5عدد

نمک و فلفل..................................................به میزان لازم

گرد لیمو.......................................................1قاشق چایخوری



طرز تهیه 


سبزی را پاک کرده و تمیز می شو ییم خشک کرده وخرد می نماییم. سبزی را با مقداری روغن تف می دهیم.لوبیا را از شب قبل با کمی آب خیس نموده پیاز را به صورت پیاز داغ تهیه میکنیم . گوشت را به قطعات چهار سانتی متری برش داده همراه پیاز تف می دهیم. لوبیا و سبزی را به گوشت اضافه کرده حدود شش پیمانه آب روی آن ریخته و حرارت را ملایم می کنیم تا گوشت نیم پز شود.لیمو عمانی را با چنگال سوراخ کرده و همراه نمک و فلفل به خورشت اضافه میکنیم در ظرف را می بندیم تا خورشت کاملا جا بیفتد .در اواخر پخت گرد لیمو را اضافه میکنیم .


دلمه بادمجان وفلفل دلمه ای وگوجه فرنگی





مواد لازم برای 7 الی 8 نفر


بادمجان دلمه ای.............3عدد

نمک وفلفل ...................به میزان لازم

روغن..........................مقداری

فلفل دلمه ای...............4عدد

گوجه فرنگی.................5عدد

پیاز.............................2عدد

گوشت چرخ کرده...........400گرم

نمک وفلفل .................به میزان لازم

زعفران ساییده.............2 قاشق سوپ خوری

برنج............................2پیمانه

لپه.............................1/3 پیمانه

سبزی دلمه ترخان گشنیز ومرزه وجعفری..500گرم

رب گوجه فرنگی...........1/4 پیمانه










طرزتهیه


بادمجان دلمه ای را پس ازشستن پوست آن را به صورت یک در میان گرفته در قسمت دم یک برش گرد داده و محتویات داخل آن را خالی می کنیم.سپس داخل واطراف بادمجان را به نمک آغشته می کنیم و دو ساعت بماند.بعد از این زمان بادمجان را کاملا شسته خشک کرده و در روغن سرخ می کنیم .قسمت دم فلفل دلمه ای را یک برش گرد داده و دانه های آن را جدا نموده و در روغن سرخ می کنیم .سه عدد از گوجه فرنگی ها را نیز یک برش گرد به ته آن داده سپس گوشت داخل آن را خالی کرده بقیه گوجه فرنگی را نیز رنده می کنیم. پیاز را به صورت پیاز داغ تهیه میکنیم.گوشت چرخ کرده را به پیاز سرخ شده اضافه کرده هم می زنیم تا آب گوشت کشیده شود گوجه فرنگی رنده شده را الک کرده بهمراه مقداری نمک وفلفل و زعفران به مواد اضافه می کنیم. برنج ولپه را که از قبل خیس کرده ایم جداگانه پخته آبکش می کنیم و به همراه سبزی دلمه که شسته وخرد کرده ایم به موادبالا اضافه می کنیم. از مایه آماده شده داخل بادمجانها فلفل دلمه ای و گوجه فرنگی پر نموده مقداری روغن در ظرفی ریخته رب گوجه فرنگی را در روغن تف می دهیم سپس کمی آب ریخته بادمجانها و فلفل دلمه ای را در کف ظرف چیده پس از بیست دقیقه گوجه فرنگی را روی آنها قرار داده نمک و فلفل به میزان لازم در ظرف می ریزیم. حرارت باید ملایم باشد تا دلمه ها پخته شود وسپس غلیظ شود.



 


حلیم

مواد لازم برای 10 الی 12 نفر









گندم پوست گرفته.............1کیلو

گوشت سر دست گوسفند....2کیلو

پیاز متوسط........................3عدد

نمک وفلفل ودارچین.............به میزان لازم

کره..................................100گرم




طرز تهیه


گندم را بمدت هشت ساعت خیس نموده گوشت را بدون خرد کردن با گندم و پیاز و مقداری آب روی حرارت بمدت چهار ساعت قرار می دهیم تا گوشت وگندم کاملا بپزدبعد در صافی ریخته استخوانهای گوشت را جدا نموده سپس گوشت وگندم را در مخلوط کن ریخته و له کنید.آب حلیم را که جدا نموده بودیم اضافه کرده نمک وفلفل نیز اضافه میکنیم و روی حرارت قرار می دهیم تا حلیم جا بیفتد در این فاصله حلیم  را به هم می زنیم تا کشدار شود.سپس در ظرف مورد نظر ریخته کره را آب کرده روی حلیم می ریزیم و همچنین روی آن دارچین می پاشیم.


حلیم بادمجان

مواد لازم برای پنج الی هفت نفر







بادمجان...........7عدد

روغن ..............مقداری

پیاز..................2عدد

نمک وفلفل وزردچوبه...به میزان لازم

گوشت با استخوان...1کیلو

نخود...............تعدادی برای تزیین

عدس..............1/2 پیمانه

برنج................1/3 پیمانه

کشک.............نیم لیتر

مغز گردو..........10عدد

زعفران...........1/2 قاشق چایخوری

سیر ونعناع داغ......مقدار



طرز تهیه



بادمجانها راپوست گرفته نمک زده بعد از دو ساعت شسته و خشک می کنیم سپس در مقداری روغن سرخ کرده تا طلایی شود. پیاز را به صورت پیاز داغ تهیه کنید .زردچوبه را به پیاز اضافه نموده تف می دهیم. در ظرفی گوشت پیاز داغ ونخود را ریخته با مقداری آب روی حرارت قرار می دهیم. زمانی که نیم پز شد عدس را اضافه نموده عدس که نیم پز شد برنج را اضافه میکنیم .وقتی تمام مواد کاملا پخته شد بادمجانها را اضافه میکنیم.چند جوش که زد نخودها و گوشت را بیرون آورده استخوانها را جدا نموده:گوشت را کوبیده و مجددا به ظرف حلیم بادمجان اضافه میکنیم و تمام مواد را روی حرارت به صورت پارویی می کوبیم.نمک وفلفل به حلیم اضافه کرده توجه داشته باشیم که این غذا باید کاملا جا بیفتد و حالت کشدار پیدا کند و آب آن تبخیر شود. در  آخر کشک را اضافه می کنیم. مواد را به هم می زنیم تا کشک به خورد حلیم برود.سپس در سینی کشیده روی آن را با کشک می پو شانیم و با مغز گردو و نخود وسیر داغ ونعناع داغ و زعفران حل شده در دو قاشق سوپ خوری آب جوش تزیین می کنیم.